avió aeroport
El Govern espanyol ha endurit les restriccions de moviment, i ha limitat els viatges aeris “que no siguin imprescindibles” durant 30 dies. Es restringeix l’accés de ciutadans a través de les fronteres exteriors d’Espanya, en aeroports i ports, a partir de la mitjanit d’aquest diumenge a dilluns. El president, Pedro Sánchez, ho ha anunciat després de confirmar que l’estat d’alarma s’allarga fins a l’11 d’abril per fer front a la pandèmia de la covid-19.

Qui podrà viatjar?

La mesura no afectarà les persones amb nacionalitat espanyola, que sí que podran viatjar, així com els residents a Espanya i els residents a la Unió Europea o als països de l’espai Schengen que vagin directament als seus llocs de residència. Les persones que tinguin visats de llarga duració concedits per un estat de la Unió Europea o de l’espai Schengen també podran circular.

Aquesta mesura tampoc afecta els professionals sanitaris o que els tenen cura de gent gran que es desplacin per treballar. Els transportistes de mercaderies podran seguir viatjant i també el personal aeri necessari per realitzar les activitats de transport aeri comercial. El personal diplomàtic, d’organitzacions internacionals, militars i membre d’organitzacions humanitàries també podran volar mentre estiguin exercint les seves funcions. A més, les persones que viatgin per motius familiars imperatius que estiguin degudament acreditats, seran una altra excepció, i als qui es concedeixi l’entrada a Espanya per motius humanitaris.

Recordem que el Govern espanyol ja va prohibir l’11 de març passat tots els vols d’Itàlia a Espanya fins al 25 de març.