El petit relaxament en els horaris de la restauració anunciat aquest dijous pel govern ha deixat el sector insatisfet. El govern ha acordat unificar les franges de matí i migdia, i allargar l’hora de tancament mitja hora, fins a les 17 h. Un marge “insuficient” per als restauradors.

És el parer generalitzat en un dels eixos de la ciutat amb més densitat de locals de restauració: la rambla del Poblenou. Ho confirma en Francisco, que regenta la Broqueta: “Obrir fins a les 17 h és servir un cafè a qui hagi vingut a dinar i tancar”, sentencia.

El responsable de la Broqueta recorda que “sense turistes” tota l’activitat se centra als migdies, tot i que remarca que “els efectes del teletreball es noten”. Així, conclou que per superar aquesta situació caldria que “ens deixessin obrir a les nits“.

“Guanyem 20 euros diaris”

L’obertura només durant el dia, i no pas en el torn de vespre i nit per servir sopars, afecta la supervivència d’aquesta mena de locals, acostumats a treballar amb turistes. I de turistes, no n’hi ha des de fa més d’un any.

“No sé quant de temps més aguantarem així”, es lamenta en Dani, que gestiona el restaurant Sitar. Troba a faltar servir sopars, principalment perquè, com la majoria del sector, ho necessita: “És durant la nit quan la gent surt a prendre alguna cosa, picar i reunir-se” diu, i insisteix que és la franja del dia quan es factura, i ara, això no ho tenim”.

Wasel Malaysha, responsable del Mexico City, hi posa dades. Recorda que “abans de la pandèmia podíem fer uns beneficis de 700 euros diaris entre setmana, i pujar als 1.200 euros el cap de setmana” en els mesos forts de l’estiu dels bons anys turístics. Ara, en canvi, apunta que “si podem vendre 10 o 15 menús de migdia [a 11,50 euros], guanyem 20 euros diaris“.