persones assegudes en una terrassa d'un bar al clot

Els bars i restaurants de Catalunya podran obrir des de les 7.30 a les 17 h de la tarda a partir de dilluns, 8 de març. És una de les mesures que el govern català ha anunciat aquest dijous al migdia, després de la reunió de la Generalitat i el Procicat.

Aquest canvi d’horari per a bars i restaurants de Catalunya ha estat avançat pel conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, a TV3, i ho ha confirmat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, en roda de premsa. En aquests moments, bars i restaurants poden obrir entre les 7.30 i les 10.30 h i entre les 13 i les 16.30 h, però a partir de dilluns podran fer-ho en una franja única fins a les 17 h.

Canvis també en el lleure, la cultura i l’esport

El Procicat també ha acordat la recuperació gradual de les classes presencials a la universitat amb un 30% d’aforament, i del lleure i les extraescolars per als àmbits de secundària, FP i batxillerat, així com de les competicions d’esport federat per a majors de 16 anys.

També es reprenen les activitats als centres cívics per a majors de 60 anys, amb un màxim de sis persones i a l’aire lliure. A banda, es reobriran els vestidors als gimnasos, i museus i biblioteques podran celebrar actes culturals.

A més, es permeten més de dues bombolles en les reunions de sis persones. Totes les mesures entraran en vigor dilluns i duraran de moment set dies.

La situació és estable, però el sistema sanitari continua tensionat

La millora de les dades epidemiològiques, que indiquen un decreixement del nombre de casos de coronavirus i de la pressió assistencial, avalen, segons el govern, aquest relaxament.

Pendents de Setmana Santa

Tot i aquest relaxament de les mesures per a la restauració, encara falta saber què passarà per Setmana Santa. Algunes comunitats autònomes ja s’han pronunciat sobre si volen obrir el seu territori. Madrid, per exemple, demana posar fi al confinament autonòmic, mentre que la Generalitat ja ha dit que no ho veu gens convenient.