“És un passet que no convida a desafectar treballadors en ERTO”. Amb aquestes paraules el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha valorat com a “poc significatiu”, l’augment de tres hores d’obertura anunciada pel govern català aquest dijous al migdia, després de la reunió de la Generalitat i el Procicat.

A partir de dilluns, 8 de març, els bars i restaurants podran obrir de forma ininterrompuda des de dos quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda. L’obertura s’amplia tres hores, de dos quarts d’11 a la una del migdia i de dos quarts de cinc a les cinc de la tarda. Són hores que, segons Pallarols, “en la majoria d’establiments de restauració el consum acostuma a ser baix”.

El Gremi avisa que tancar la restauració a les 17 h no farà que la ciutadania es tanqui a casa: “La socialització continuarà a les places, a les platges, als parcs i, sobretot, als domicilis particulars”.

Les properes setmanes, en dubte

Els restauradors lamenten que el govern català “no hagi explicat de quina manera avançarà la desescalada durant les properes setmanes”. Seguim sense un horitzó clar i sense poder planificar la feina ara que comença el bon temps”. Acusen l’executiu de “mantenir-nos en la provisionalitat més absoluta”. El Gremi de Restauració ha participat aquest dijous en l’acte unitari de l’empresariat català per reclamar la formació urgent del nou govern català i treballar per la recuperació econòmica.