El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, reclama al govern de la Generalitat que es repensi la mesura de mantenir el tancament comarcal i permeti la mobilitat per tota l’àrea metropolitana. En un missatge al seu compte de Twitter, el líder municipal dels socialistes considera que el tancament comarcal “és contrari al sentit comú i molt difícil de gestionar en una ciutat densa com Barcelona”.

El missatge de Collboni arriba el mateix dia que l’executiu en funcions ha comparegut per explicar quines mesures relaxarà a partir del dilluns, 8 de març. Un relaxament que en el cas del confinament no es mourà ni una coma i continuarà sent d’àmbit comarcal.

Colau, partidària també del confinament metropolità

La petició de Collboni no és aïllada, ja que en les últimes hores l’alcaldessa Ada Colau també s’ha pronunciat en la mateixa línia. En una entrevista a la Cadena SER Colau també va demanar el confinament metropolità i va alertar que l’arribada del bon temps pot suposar que hi hagi aglomeracions a les platges, als parcs i a determinats espais públics si es manté el confinament comarcal.

“Més riscos que beneficis”

Des de l’àmbit sanitari, el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, també ha avisat que mantenir el confinament comarcal per Setmana Santa “pot tenir més riscos que no beneficis”. Almirante recorda que hi ha gairebé tres milions de persones al Barcelonès i que si no poden sortir, hi poden haver aglomeracions a les cinc localitats de la comarca.