Una setantena de firaires

s’han concentrat aquest dimecres davant les portes del Parlament per denunciar  el moment crític del sector per la crisi del coronavirus. Denuncien que fa vuit mesos que no poden obrir les atraccions, per la pandèmia, i per això reclamen un pla de rescat.

Asseguren que la Generalitat es va comprometre a aplicar una línia de subvencions per ajudar el sector però que no han arribat mai. Per això, si no els fan cas, continuaran fent accions de protesta per reclamar, almenys, aquestes línies de finançament. Unes reivindicacions que van començar al juliol amb una protesta a la plaça de Sant Jaume.

Expliquen que tot i tenir un pla sectorial aprovat pel Procicat, que garanteix la seguretat de les instal·lacions, a l’hora de la veritat, cap ajuntament no els vol donar permís per obrir atraccions de fira. Diuen que això és un greuge comparatiu amb els grans parcs com el Tibidabo o Port Aventura, que sí que han pogut anar obrint en els últims mesos.

Estiu perdut per la pandèmia

Des del Gremi de Firaires de Barcelona expliquen que després de la suspensió del gruix de festes majors d’estiu, el sector està en una situació greu. Els firaires fan un 90 % de la caixa anual entre juny i setembre. Calculen que ara mateix hi ha unes 3.000 famílies afectades pel cessament de l’activitat de les atraccions de fira.