Aquest divendres els firaires han organitzat una marxa lenta amb més de 80 camions per reclamar ajudes per al sector, molt afectat per les restriccions sanitàries del coronavirus. La marxa lenta ha entrat a Barcelona per la ronda del Litoral fins a arribar al passeig de Colom, i en aquest tram s’han generat algunes retencions de trànsit.

Més de quatre hores de marxa

Els 80 camions han sortit a un ritme lent des de Santa Perpètua de Mogoda a les 15 h fins a arribar a Barcelona a les 19. 20 h. Els firaires han generat cues quilomètriques allà per on han passat, especialment a l’Ap-7, la B-23 i la ronda del Litoral.

Les reivindicacions dels firaires

Els firaires asseguren que se senten abandonats i deixats de la mà de Déu perquè ningú no ha pensat a crear un pla de desescalada específic per a la seva activitat. De totes maneres no entenen com es permet reprendre l’activitat a parcs d’atraccions com ara el Tibidabo, que obrirà portes aquest diumenge, o PortAventura i ells, que fan gairebé el mateix, no ho puguin fer.

Diuen que les fires són segures i que ara que arriba l’agost, i per tant es fan més festes majors, el fet que no puguin instal·lar les seves atraccions i guinguetes els condemna a una fallida econòmica. Els firaires demanen poder treballar, però si no els deixen fer la seva activitat volen que les administracions els facilitin ajudes per aquest tancament forçat.