Més d’un centenar de persones s’han manifestat aquest dimarts a Barcelona per reclamar que els firaires puguin tornar a l’activitat i ajudes específiques per al sector. Com ja van fer el juny passat, el Gremi i Associació de Firaires de Catalunya ha convocat una concentració davant de l’estàtua de Colom i, posteriorment, ha fet una marxa per la rambla fins a acabar a la plaça de Sant Jaume.

Un cop davant de la Generalitat, els manifestants han penjat algunes pancartes en què reivindicaven el dret a treballar i a reobrir les fires de manera immediata. El president del Gremi Industrial de Firaires de Barcelona, Marcos Orús, ha assegurat que “portem sense treballar des del gener i algunes famílies des de l’octubre” i ha lamentat que “l’única ajuda que hem tingut ha estat la dels autònoms, però cap ajuda específica per al nostre sector“.

En aquest sentit, Orús ha admès que “veient els rebrots que hi ha, entenem que ens han d’ajudar a sobreviure fins que passi la pandèmia” i ha subratllat que “hi ha més de 5.000 famílies afectades”. A més, els firaires recorden que el mes de maig el Parlament de Catalunya va aprovar un decret en què es preveien ajudes econòmiques que no s’ha materialitzat.

Els firaires asseguren que compleixen “totes les mesures de seguretat” i reclamen a la Generalitat l’aprovació d’un protocol de seguretat perquè els ajuntaments els puguin contractar. Si no reben resposta aquesta setmana, “traurem els camions i en tenim uns quants“, ha advertit Martínez.