jove adolescent ordinador casa

Els 300.000 ordinadors que el govern va prometre al juliol per a alumnes de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i formació professional es començaran a repartir a mitjans de novembre i la previsió és que tots hagin arribat abans de Nadal. 

Ho ha anunciat el conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la comissió parlamentària d’aquest dimarts. Un repartiment que arriba amb retard i quan els Instituts ja s’estan preparant per un sistema semipresencial, com va demanar el departament d’Educació. Els centres d’Educació Postobligatoria començaran a fer algunes classes en línia sense tenir encara aquests dispositius, destinats sobretot a l’alumnat més vulnerable. 

Connectivitat per treballar des de casa

Segons el conseller, aquest dimarts ja han arribat a 37 centres educatius 1.183 “routers” mifi per garantir la connectivitat dels alumnes i professors des de casa. Aquest dimecres s’iniciarà l’enviament de 15.000 punts més de connectivitat per als alumnes de Batxillerat i FP i també 23.000 ordinadors per als docents que treballin des de casa.

No és la primera vegada que es fa repartiment de material durant la pandèmia del coronavirus. A l’abril, ja es van enviar dispositius i paquets de dades a famílies que ho necessitaven.

alumnes ESO amb ordinador a classe

Les recomanacions d’obrir les finestres, diferents segons el territori

Bargalló també ha parlat sobre la ventilació a les aules, un element clau per evitar contagis, i ha explicat que, segons els criteris de Harvard, és aconsellable mantenir les finestres obertes 10 centímetres de manera permanent.

Ara bé, el conseller d’Educació ha assegurat que amb l’arribada de l’hivern el govern establirà unes recomanacions sobre com i quan obrir les finestres en funció del territori per trobar l’equilibri entre la seguretat i el confort acústic i tèrmic: “No és el mateix amb finestres obertes a una gran ciutat que al món rural”, ha raonat.