Taxi protestes

Els taxistes i l’entitat Avalis han arribat a un acord per aplicar una moratòria als avals per a préstecs que aquesta empresa manté amb 746 propietaris de llicències de taxis. Pel portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, aquesta és “una gran notícia”, tot i que lamenta que hagin de ser ells qui s’hagin de dirigir a les entitats i no les administracions.

De moment dels 746 taxistes avalats per Avalis, 182 ja han sol·licitat la moratòria i a 87 ja se’ls ha aplicat. Segons Álvarez tots els titulars de llicències que ho demanin acabaran obtenint aquest aplaçament en els pagaments. El portaveu d’Élite Taxi explica que això pot solucionar prop d’un 20% dels casos.

La resta de taxistes amb la llicència pignorada, uns 3.800, tenen préstecs amb CaixaBank i el Banc de Sabadell. Per això Álvarez demana poder reunir-se amb aquestes entitats financeres i aconseguir moratòries.

Les moratòries, una de les principals demandes

L’ajornament dels préstecs és una de les demandes dels taxistes a les administracions. Expliquen que la pandèmia del coronavirus (que ha aturat el turisme i la vida social) els ha deixat sense clients i en una difícil situació econòmica . Per això, reclamen ajudes directes al Govern espanyol i moratòries de, com a mínim, un any per als professionals que no puguin pagar els préstecs de les llicències. Per tot això, els taxistes han reprès les mobilitzacions al carrer – ho van fer el 26 d’octubre- i avisen que no aturaran les mobilitzacions “fins que puguem asseure’ns amb els bancs”.