El Govern espanyol ha aprovat aquest dimarts un subsidi de 430 euros al mes per a aturats sense prestació. Es tracta d’una ajuda extraordinària que vol donar cobertura a les persones desocupades sense ingressos i que tenen dificultats per incorporar-se al mercat laboral en el context actual de pandèmia. El Ministeri de Treball i Economia Social preveu que la mesura pugui beneficiar unes 250.000 persones.

El subsidi va destinat a ciutadans que van esgotar l’atur o qualsevol ajuda laboral entre el 14 de març i el 30 de juny. De moment, tindrà una durada de tres mesos i no serà compatible amb la percepció de la renda mínima, la renda d’inclusió, el salari social o ajudes anàlogues de qualsevol administració pública.

Els possibles beneficiaris hauran d’acreditar la situació de desocupació i també hauran d’estar inscrits com a demandants de feina als sistemes públics.

Ajudes als treballadors culturals

Un altre dels beneficiaris del paquet de mesures activat pel govern central ha estat el sector cultural. El Consell de Ministres ha donat llum verda que 10.000 tècnics culturals i auxiliars que ofereixen serveis temporals i que han estat afectats per la pandèmia puguin rebre un subsidi per atur excepcional. L’executiu de Pedro Sánchez preveu ajudar 10.000 persones amb aquest ajut.

A banda, s’ha prorrogat la prestació extraordinària d’atur als artistes d’espectacles públics, fins al 31 de gener del 2021. També s’ha aprovat una mesura per als treballadors taurins: uns 775 euros al mes fins al 31 de gener.