Els locals d’oci nocturn i les sales de festa de la ciutat es freguen les mans de cara a la nit de Cap d’Any d’enguany. Segons la patronal del sector, la FECASARM, a Barcelona s’han venut de manera anticipada el 100 % de les entrades disponibles. “Hem penjat el cartell de complet”, ha afirmat a betevé el secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas.

Evitar aglomeracions per la nit de Cap d’Any

Boadas aconsella, per tant, que qui no tingui entrades comprades amb antelació “s’esperi a les 2 h o a les 3 h per intentar entrar als locals” per evitar “aglomeracions als accessos d’aquests establiments”.

Bona part d’aquests locals iniciaran la celebració un cop passada la mitjanit i, per exemple, hagi acabat l’espectacle programat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. D’altres viuran el canvi d’any a les instal·lacions amb la festa en marxa.

S’acompleix el pronòstic

Boades ha recalcat que per a aquesta revetlla “s’acompleixen els pronòstics a Barcelona i globalment. A Catalunya s’arriba a una ocupació anticipada a l’oci nocturn del 90 %, després que fa una setmana les reserves ja estaven confirmades al 60 % de l’oferta disponible.

L’any de la recuperació de l’oci nocturn

Superats els anys anteriors, en què la covid-19 obligava a tocs de queda, en què l’oci nocturn estava tancat i en què els espectacles multitudinaris es van suspendre, tot fa pensar que aquest any es tornarà a les xifres anteriors a la pandèmia. De fet, el sector preveu ingressar en una sola nit entre el 5 i el 10 % de la facturació anual.

El darrer canvi d’any amb normalitat —el previ a la pandèmia— va ser el del 2019 al 2020. Llavors, 94.000 persones van gaudir de l’espectacle a les Fonts de Montjuïc i, amb la nit en marxa, sales de festa i discoteques o entitats veïnals i culturals van donar la benvinguda a la dècada amb el cartell de complet.

Dispositius per evitar festes il·legals

Una de les fixacions que tindran la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra en els dispositius de seguretat que han dissenyat és prevenir les agressions sexistes als entorns de les zona d’oci de la ciutat, alhora que es doblaran esforços per evitar les festes il·legals.