Un espectacle de focs artificials i drons a l’avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona donarà la benvinguda al nou any 2024. L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha comunicat que gairebé mig miler de drons il·luminats sobrevolaran aquest punt de la ciutat, a 250 metres d’altura, la nit de Cap d’Any per dibuixar el raïm al cel, amb els dotze grans que tradicionalment es mengen durant les 12 campanades que serveixen per donar pas a l’any nou.

Tal com informa l’ICUB, després de les campanades i ja entrats de ple en el 2024, es farà el xou ‘Desig Barcelona’, que barrejarà tecnologia, llum i focs artificials. La festa, però, començarà molt abans: a partir de les 21 h, hi haurà música que servirà per preparar l’ambient i, a partir de les 23 h, s’activarà una immensa bola de llum, elevada a 75 metres d’altura, que presidirà la festa ciutadana en substitució de la Font Màgica de Montjuïc, que enguany tampoc no funcionarà per les restriccions de la sequera.

Groupe F, una companyia reconeguda internacionalment

Tot l’espectacle estarà creat per la companyia Groupe F, que fa espectacles pirotècnics i obres teatrals a cel obert amb drons. L’objectiu és “celebrar la vida i reivindicar la natura marina“, tot fent un homenatge a Barcelona i “la seva relació amb el mar”, coincidint amb l’any de la Copa Amèrica de vela.

Groupe F va ser creada ara fa 30 anys per Christophe Berthonneau. Es tracta d’una companyia molt reconeguda internacionalment formada per un ampli equip de 270 persones i que ha treballat en espectacles de llum i foc populars com l’espectacle de drons més gran a Europa, al port de Ginebra. La companyia francesa també organitza els espectacles de Cap d’Any a Dubai, París o Kula.