Barcelona ja ho té tot a punt per donar la benvinguda al 2024 des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. El personal de seguretat, la pirotècnia, el material tècnic i tots els elements que faran possible l’espectacle ja estan preparats. També ho estan les tanques que serveixen per delimitar el perímetre de l’espectacle i des de les 19 h s’ha tallat el trànsit en aquest punt de la ciutat, on es preveu que es concentrin fins a 120.000 persones.

Els més previsors hi passen el vespre

Un cop ha caigut el sol en el que és el darrer dia de l’any, pels volts de les 19 h ja han arribat els assistents més previsors per agafar un lloc a primera fila. Al llarg del vespre també han anat passant desenes de curiosos per contemplar l’escenari de la gran festa i fer-se fotos davant dels llums que ja llueix la façana del MNAC i les quatre columnes de Puig i Cadafalch.

Primers assajos de l’espectacle

Aquest dissabte al vespre, pràcticament 24 h abans d’una de les nits més especials de l’any, s’ha fet l’assaig general de l’espectacle. Aquest vespre, la festa començarà a les 21 h amb música. A les 23 h, una gran bola de llum il·luminarà el cel barceloní a 75 metres d’altura. Quan comencin les campanades, 470 drons donaran la benvinguda al 2024 amb pirotècnia amb l’espectacle ‘Desig de Barcelona’, de la companyia Groupe F.

El metro funcionarà tota la nit

Per facilitar la mobilitat dels ciutadans que vulguin començar l’any des de Maria Cristina i els desplaçaments a les diferents festes de la ciutat, TMB reforçarà el transport públic. El metro de Barcelona funcionarà durant 67 hores seguides, des de les 5 h de dissabte, 30 de desembre, fins a la mitjanit de dilluns, 1 de gener.