Parades tancades i passadissos pràcticament buits al Mercat de Sant Antoni. És un dels cinc de la ciutat, juntament amb el de la Boqueria, la Concepció, Núria i Sant Gervasi, que han obert aquest diumenge, nit de Cap d’Any. En aquest cas, un 80 % dels paradistes han decidit mantenir la persiana abaixada i només han seguit amb l’activitat alguns establiments de llegums, menjar precuinat i una fruiteria.

Sense marisc ni peix fresc

Els pocs compradors que han anat al mercat aquest diumenge ho han fet majoritàriament per un canvi de plans amb la família. Els qui s’hi han acostat, però, no han trobat el marisc o el peix que volien. La parada de Masclans Orígens, especialitzada en bacallà, i la fruiteria Giró són els dos punts on més moviment hi ha hagut al llarg del matí.

El raïm, comprat amb antelació

La Carme, fruitera de cinquena generació, assegura que ja esperaven que hi hagués poca afluència. Ha estat, fins i tot, més baixa que diumenge passat, 24 de desembre. El més venut, assegura, és la fruita tropical i els fruits vermells, a banda del raïm. Tot i això, el gruix de les vendes ja està fet. “Molta gent es va curar en salut”, assegura. La majoria van avançar la compra dels grams de raïm aquest dissabte i el darrer dia de l’any pràcticament el monopolitza la recollida de comandes.

Mercats a mig gas en la vigília de Nadal

El 24 de desembre la meitat de mercats municipals també van decidir obrir per facilitar els últims preparatius de Nadal. En aquest cas, els paradistes tampoc no van tenir gaire feina. De fet, els mercats pràcticament es van convertir en les neveres dels compradors, que majoritàriament van anar-hi per recollir comandes.