Les diferents patronals del sector de l’oci nocturn —entre les quals hi ha FECASARM, Fecalon i el Gremi d’Empresaris de Discoteques— han mantingut una reunió aquest dimarts al matí amb el Departament de Salut en què se’ls ha confirmat que no s’obrirà l’oci nocturn fins que no millorin les dades epidemiològiques del coronavirus.

En la reunió, les diferents patronals han tornat a posar sobre la taula la necessitat de treballar en el pla sectorial i d’implementar un pla de rescat econòmic. A més, han insistit en què el sector aposta per l’estratègia fer tests ràpids de covid-19 als clients abans d’entrar als locals. “Els tests ràpids serien una solució”, assegura Ramon Mas, secretari general del Gremi de discoteques. De fet, la Sala Apolo ja té previst fer una prova pilot en aquest sentit durant el mes d’octubre.

Els representants del sector també han fet sentir el seu malestar al secretari de Salut Pública pel llarg tancament de l’oci nocturn que consideren que no ha estat efectiu per reduir els contagis. “S’ha sacrificat un sector i no ha servit per a res“, lamenta Mas.

A més, aquesta decisió “ha arruïnat moltes famílies d’empresaris i treballadors del sector” que ara es troben en una situació “dramàtica”, explica Joaquim Boadas, representant de la FECASARM. Els empresaris consideren, també, que el tancament dels seus locals ha propiciat la celebració de festes il·legals que encara han empitjorat més la situació epidemiològica.

Durant la reunió, el Departament de Salut també ha explicat que a partir de divendres caldrà aplicar restriccions més dràstiques. Tot i que no se’ls ha confirmat com els afectaran, els empresaris temen que entre el paquet de mesures s’hi pugui incloure el tancament dels bars a les 10 de la nit.

Protesta al Departament d’Interior

Mentre l’oci nocturn no pot reobrir, algunes patronals segueixen amb les protestes al carrer per visibilitzar el malestar del sector. A la plaça de Sant Jaume, se segueix amb l’acampada indefinida, mentre que aquest dimecres al matí s’han manifestat davant del Departament d’Interior per reclamar que es debati i s’aprovi el pla sectorial que van presentar les patronals i que, consideren, permetria la reobertura.