Aeroport

L’activitat a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat continua estant molt lluny de la normalitat des de l’inici de la pandèmia. Segons les dades d’Aena, aquest setembre l’han utilitzat 844.414 passatgers, que representen un 83,5 % menys que el mateix període de l’any passat. L’aeroport de Barcelona és el segon de l’estat en nombre de passatgers, després de l’Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, que també ha registrat un descens del 82,3 %. La caiguda de passatgers a Barcelona és una mica superior a la mitjana estatal, amb un descens del 79,9 % (5.457.083 passatgers).

Al juliol la caiguda de passatgers a l’aeroport de Barcelona-el Prat també va ser del 83 % i a l’agost, del 79,5 %.

Baixa el nombre d’operacions

El nombre d’operacions també ha baixat sensiblement respecte a les dades de fa un any. Després de Madrid, el de Barcelona és el segon aeroport de l’estat en nombre de moviments (10.497), la qual cosa representa un descens del 67, 3 %. Això el situa al capdavant dels aeroports espanyols que més volum d’operacions han perdut.

També baixa el transport de mercaderies, principalment perquè una part molt important d’aquesta càrrega es trasllada en avions comercials de passatgers. En el cas de l’aeroport de Barcelona-el Prat aquest setembre s’han transportat 9.856 tones, un 38 % menys que l’any anterior. Aquí, Barcelona també és un dels aeroports on més ha baixat el volum transportat, seguit de l’aeroport de Madrid (-33,5 %). En canvi, a Saragossa el nombre de tones transportades ha pujat un 13,2 %.