selectivitat 2021 exàmens pau catalunya

L’augment accelerat de casos de coronavirus ha fet que Salut Pública hagi anunciat més mesures per frenar els contagis i una de les recomanacions és tornar a la docència virtual a les universitats. Aquest dimarts, el Consell Interuniversitari de Catalunya ha dit que, a partir de dijous, les classes teòriques seran virtuals, almenys durant 15 dies.

Dilluns, el mateix consell ja havia han acordat que les classes teòriques presencials es reduirian i passarien a ser en línia durant almenys 15 dies, mentre que a les pràctiques i a l’activitat de recerca no hi haurà afectació i s’hi podrà mantenir la modalitat presencial. En un comunicat, van anunciar que la mesura es faria efectiva “en els propers dies”, però sense concretar quan.

La UPF començarà les classes virtuals dijous

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) va ser la primera en anunciar quan aplicarà la mesura. En un comunicat, va informar que a partir de dijous, 15 d’octubre, totes les activitats docents presencials passarien a fer-se virtualment durant 15 dies.

La UB, pendent d’anunciar més mesures

Per la seva banda, la Universitat de Barcelona té previst anunciar aquest dimecres les “mesures de reducció de l’activitat lectiva teòrica presencial”. De moment, el centre no les ha concretat i ha instat els estudiants a consultar-ne els detalls al web de la universitat. Tot i això, ha avançat que s’aplicaran a partir d’aquest dijous, 15 d’octubre, i que duraran, “en principi”, 15 dies.

La UAB, també dijous

També la UAB va anunciar aquest dilluns que l’activitat lectiva es manté “tal com estava prevista” durant aquests dimarts i dimecres, sense concretar-ne res més. Tot i això, el director de la Càtedra d’Educació Comunitària de la UAB, ha avançat al programa ‘reset’ de betevé que les classes virtuals s’implantaran a partir d’aquest dijous.

Aquesta és una de les mesures que va avançar diumenge el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, juntament amb la recomanació de prioritzar el teletreball. El Departament de Salut anunciarà més restriccions, algunes d’obligatòries, al llarg d’aquesta setmana i afectaran els contactes socials.