Les universitats catalanes han decidit reprendre aquest dijous les classes virtuals, tal com van fer durant la pandèmia per coronavirus. Aquest diumenge, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va anunciar que es prendrien noves mesures per evitar reduir l’augment de contagis que revelen les últimes dades epidemiològiques. En concret, va demanar a les universitats reduir la presencialitat i, a les empreses, el foment del teletreball.

Les universitats van respondre dilluns mateix i van dir que tornarien a fer classes virtuals “en els propers dies”, però sense concretar la data. La Universitat Pompeu Fabra (UPF) es va manifestar i va informar que començaria a fer classes a distància a partir de dijous.

classe presencial universitat

Ara, després d’una reunió mantinguda aquest dimarts al matí, les universitats han decidit fer-ho a partir del mateix dia. Serà per un període de 15 dies i afectarà només les classes teòriques. Les pràctiques i l’activitat de recerca no es veuran afectades i s’hi podrà mantenir la modalitat presencial. Entre els centres, a més de la UPF, hi ha la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que a través del director de la Càtedra d’Educació Comunitària, Miquel Àngel Essomba, ho ha avançat al programa ‘reset’ de betevé.