Les passejades a l’aire lliure han estat les protagonistes durant el confinament. Tot i els mesos tancats a casa, els rescats dels cossos de Bombers a la muntanya han augmentat un 11,5 %. A la secció d’aquesta setmana, el periodista expert en tecnologies, Toni Noguera, ens explica com les noves tecnologies han ajudat a modernitzar els rescats a la muntanya i altres invents útils per a excursionistes i boletaires.

Rescats ràpids a la muntanya

En aquest cas, ens presenta un “jet suit”, un equipament que conté microjets als braços i a l’esquena d’un personal sanitari. L’invent l’ha creat l’empresa anglesa Gravity Industries juntament amb The Great North Air Ambulance Service. A través d’un simulacre a la muntanya han demostrat que es pot efectuar un desplaçament d’uns 25 minuts a peu, en només 90 segons. El “jet suit” pot costar 370.000 euros i pesa uns 27 kg.

Noves tecnologies aptes per a excursionistes

El periodista també ens presenta un element innovador per portar a la muntanya: motxilles amb plaques solars. El dispositiu carrega bateries de càmeres, tauletes i fins a set vegades el telèfon mòbil. Ara bé, la motxilla pot costar 249 dòlars.

Una altra recomanació interessant és l’app Boletaires. L’aplicació és útil perquè els boletaires classifiquin els bolets, puguin ubicar-los en el bosc i altres curiositats, com un mapa per guardar descobriments nous. En aquest vídeo pots recuperar la secció completa.