La plataforma #somocinocturn s’ha manifestat aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume per reivindicar l’aprovació d’un pla sectorial que permeti obrir els seus negocis, després del tancament decretat per prevenir els contagis de coronavirus. Un centenar de persones s’ha concentrat a la plaça, on s’han instal·lat tendes de campanya per visibilitzar la situació del sector i dels seus treballadors que, diuen, és desesperada. Amenacen amb una acampada indefinida fins que no hi hagi una solució definitiva.

El personal que treballa en les sales d’oci nocturn —discjòqueis, cambrers, relacions públiques, animadors, directors de sala i seguretat— volen mostrar el seu malestar amb “l’erràtica” actuació de les diferents administracions (Govern espanyol, executiu català i ajuntaments). La plataforma considera que els locals d’oci nocturn s’han convertit en el “cap de turc” d’una crisi sanitària gravíssima en què, diuen, se’ls ha fet servir com a cortina de fum per distreure els mitjans de comunicació i l’opinió pública.

La patronal de l’oci nocturn ha denunciat reiteradament la crisi que viu el sector arran de les restriccions imposades per la pandèmia. Aquesta no és la primera vegada que es mobilitzen a la plaça de Sant Jaume per demanar tornar a obrir les sales.

Divisió en el sector

Tot i que la protesta ha comptat amb l’adhesió de la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON), no ho ha fet amb la de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals. La FECASARM té previst reunir-se dimarts al migdia amb representants de la Generalitat per pactar com haurien de ser les condicions de la reobertura.

Des de la FECASARM esperen que en aquesta reunió es pugui arribar a un acord.