La Biennal de Pensament s’ha inaugurat aquest dimarts amb dues ponències a la plaça de Joan Coromines sobre els reptes del futur com a humanitat. La primera ha estat protagonitzada per les filòsofes Vinciane Despret i la també biòloga Donna Haraway. El poeta Enric Cassasses també ha fet la seva aportació amb un manifest poètic sobre les incerteses i oportunitats del futur.

Aquesta és una edició, la segona,orientada a reflexionar sobre els reptes futurs, especialment els vinculats a la pandèmia i a la crisi associada. Les ponències de la tarda han estat els plats forts del dia per estrenar la Biennal però al matí ja s’han fet activitats.

Els passejos peripatètics

Sota aquest títol i organitzat per La Casa dels Clàssics, s’ha organitzat una activitat a l’aire lliure al més pur estil dels peripatètics, que són aquells seguidors d’Aristòtil que 300 anys abans de Crist feien classe amb el seu mestre tot passejant. La idea és poder reflexionar en veu alta sobre com els clàssics ja han tractat les crisis i fins i tot les èpoques de pandèmia i com han donat resposta des de la filosofia a tots aquests temes.

Per la responsable d’aquestes passejades, Georgina Rodríguez, cal recordar que “són moments de repensar cap on volem anar, quin és el futur que volem i veure que de fet això ha passat moltes vegades al llarg de la història”.

La passejada està integrada per diferents parades en llocs emblemàtics de Barcelona que poden donar peu a parlar de diferents temes. Per exemple al carrer dels Tallers es parla de la fàbrica Bonaplata per poder exemplificar els moviments obrers i per extensió les etapes de revolució i com aquestes ajuden a construir nous futurs.