Aquest dilluns la Fira de Barcelona ha représ l’activitat amb el Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació. Són els primers esdeveniments presencials de la Fira en un 2020 marcat per la crisi del coronavirus. Des del febrer no s’hi feia cap certamen amb públic per la covid-19, que va forçar a anul·lar el Mobile World Congress i va comportar successius ajornaments de la fira Alimentaria.

El certamen es fa amb un nou protocol de mesures de prevenció i seguretat: seguiment dels participants en temps real per wifi, intel·ligència artificial per controlar l’aforament permès i el manteniment de la distància física dels participants.

Saló per reactivar l’economia

El Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebren plegats per primera vegada per contribuir a la reactivació econòmica de la ciutat. Es tracta d’un congrés amb ADN local, amb un 80 % de participants de l’àrea metropolitana i impulsat pel sector públic. Un tarannà barceloní marcat per la pandèmia, que ha limitat l’arribada de participants estrangers i la celebració de fires internacionals.

En aquest sentit, tant des de Fira com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han coincidit a dir que el Bizbarcelona representa la represa econòmica en un moment de crisi. I que ha de servir per rellançar l’ocupació.

Des de Fira, asseguren que les grans cites mundials el 2021 estan garantides a Barcelona, tot i que l’organització de la fira de mòbils no descarta retardar-la de nou. Amb les restriccions dels últims mesos, la Fira ha organitzat certàmens virtuals per evitar els contagis, com la Bridal Week.

Activitats presencials i seguiment en línia

Aquesta serà una edició híbrida del Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, amb activitats presencials i algunes que es podran seguir en línia. Hi participaran 150 ponents i s’hi faran més de 125 activitats.

Una de les àrees centrals del certamen és el Talent Arena, on empreses i pimes es troben per exposar les necessitats del mercat laboral actual i traçar les necessitats i els perfils dels treballadors. A més d’entrevistes de feina, també hi ha espai per obrir oportunitats als emprenedors i les empreses emergents.

 Controls intel·ligents i digitalització d’accessos

El congrés està marcat per les mesures anticovid per evitar contagis. A més dels controls de temperatura i els punts amb gel, hi ha uns gestors covid que recorden als assistents que han de respectar les distàncies i evitar el contacte físic.

S’hi ha reforçat també la senyalització, la neteja i desinfecció d’espais i els sistemes de ventilació i renovació d’aire. Així mateix, seran 100 % digitals els processos d’acreditació, accés i recollida d’informació als estands, entre d’altres.