(ACN) Setmanes crucials per decidir el futur de l’edició del Mobile World Congress 2021. La GSMA debatrà a l’octubre en una reunió del seu consell d’administració si manté la fira en les dates previstes, de l’1 al 4 de març, o si la posposa per la pandèmia de coronavirus, com ha fet l’Integrated Systems Europe (ISE). Els organitzadors de la fira del mòbil confien a decidir “en les properes setmanes” si es mantenen o no les dates, però reconeixen que tenen “un pla B per a una data alternativa“.

Els organitzadors del Mobile analitzen “dia a dia” la situació epidemiològica, les restriccions i els confinaments en els diversos països per poder prendre una decisió. En tot cas, asseguren que aquesta tardor es farà públic què passa amb les dates del Mobile per donar temps a les empreses participants i a tots els visitants a organitzar-se. En tot cas, des de la GSMA apunten que si la fira es posposa es faria “més aviat que tard”, en dates prèvies a l’estiu, al juny o juliol, com les que tindrà l’ISE.

Un 85 % de l’espai firal reservat

El GSMA assegura que manté un contacte constant amb tots els seus clients, i que ja té un 85 % de l’espai de la fira reservat per l’edició del 2021, amb la presència d’un 78 % de les marques principals. Des del Mobile World Congress confien que la resta de participants s’inscriguin a mesura que la situació sigui més clara.

Malgrat la preocupació per l’evolució de la pandèmia a Espanya i la resta de països europeus, des de la GSMA assenyalen que no hi ha cap intenció d’abandonar Barcelona i que el compromís amb la ciutat és ferm fins al 2024. L’edició d’enguany, admeten, serà “diferent” per les mesures de seguretat que s’han d’aplicar, i perquè tindrà un component virtual, “touchless”, molt important.