restaurants cap d'any

Les cadenes de restauració adherides a l’associació Comertia reclamen al Govern que avanci mesures de desescalada en la fase 1 per tal d’afavorir la recuperació del sector. En concret, demana que els bars i restaurants puguin reprendre l’activitat al 50 % tant a les terrasses com a l’interior dels locals el 25 de maig si l’executiu central aprova que Barcelona deixi enrere la fase 0,5. Els restauradors consideren que reobrir amb menys capacitat faria inviables molts negocis que ja han estat molt castigats per la pandèmia del coronavirus.

Avançament de mesures

El govern central va anunciar en un primer moment que els bars i restaurants podrien reobrir les terrasses al 30 % en la fase 1 i l’interior dels locals al 30 % en la fase 2 i al 50 % en la fase 3. Aquestes xifres, però, s’han corregit a l’alça amb el pas dels dies. Després de les darreres actualitzacions, l’executiu espanyol va ampliar l’obertura de terrasses al 50 % en la fase 1 i el BOE del 16 de maig va establir que en la fase 2 es podran obrir els interior amb un 40 % de l’aforament. Malgrat aquests increments, Comertia considera que no n’hi ha prou i reclama que s’avanci l’obertura al 5o % de l’interior a partir del 25 de maig.

Més de 300 restaurants tancats

Comertia ha informat que des que es va decretar l’estat d’alarma les cadenes de restauració adherides a l’associació han hagut de fer front al tancament dels seus prop de 300 restaurants, la gran majoria a Barcelona. Per això reclama que no es retardi la desescalada i es permeti als restauradors reprendre l’activitat amb mesures de seguretat. Assegura que han pres totes les iniciatives de prevenció necessàries i han adquirit tot el material per tal de garantir el distanciament i minimitzar contagis.