Les 14 parades exteriors del Mercat de Sants han obert a la clientela aquest dimarts, després de més de dos mesos tancades al públic per l’emergència del coronavirus. Ho han fet després que Barcelona hagi entrat a la fase 0,5 de desescalada. 

Obertura amb mesures de seguretat

La Montse Figueras, presidenta del mercat, explica que els comerciants han obert amb ganes i aplicant diverses mesures de seguretat. Per exemple, han creat un perímetre de seguretat de dos metres de distància, els comerciants atenen amb mascaretes i ofereixen gel desinfectant als compradors. Alhora, a la majoria de botigues de roba, s’han protegit els articles amb plàstic.

parades exteriors mercat sants protecció coronavirus

La Judit Ros té una parada de roba des de fa dos anys i mig. Explica que ara té els articles a l’interior de la botiga, coberts amb plàstic, i que no els pot penjar a fora. “És una mica caos en el sentit de tenir-ho tot més amuntegat a dins”, afirma. Durant les primeres hores de reobertura ha venut roba interior, samarretes bàsiques, alguns pantalons i mitjons. Els seus clients són, majoritàriament, del barri i també “baixen veïns de les Corts”.

Diu que durant aquestes setmanes de confinament han viscut amb “incertesa” perquè no arribava mai el moment de reobrir. “Ha sigut difícil en aquest sentit”, afirma. Es mostra “satisfeta” amb el gest de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i amb l’associació de comerciants.

No hauran de pagar quotes ni el cànon de lloguer

L’Associació de Comerciants del Mercat de Sants ha decidit condonar la quota mensual de soci a totes aquelles parades exteriors que han estat tancades. A banda, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona no els farà pagar el cànon de lloguer de parades durant els dies que no han pogut obrir i els ha ajornat els pagaments.

Durant el confinament, els mercats municipals alimentaris de Barcelona han funcionat amb normalitat i han disparat les vendes en línia.