El coronavirus no impedirà la celebració del 41è Congrès Mundial de Penyes Barcelonistes. Això sí, la Confederació de Penyes, l’encarregada de la organització, introdueix un parell de canvis importants.

 

Canvi de data i de format

Normalment

els representants de les penyes del Barça es troben a Barcelona el dia que es juga el Trofeu Joan Gamper al mes d’agost, ara la situació ha canviat i  ho endarrereixen fins a la tardor. Es farà a finals de setembre o començament d’octubre. Aquesta vegada la cita no serà ni al Palau Blaugrana, ni al Palau de Congressos, ni en cap lloc físic, es farà via telemàtica.

“El repte de connectar amb el moviment en moments tan complexos i desafiants com els que vivim ha animat el Consell de Penyes a plantejar aquesta convocatòria. No volem que cap virus ens aturi“, ha declarat Antoni Guil, president de la Confederació Mundial de Penyes.

Tots units han fet força

En les setmanes que fa que estem de confinament afrontant la crisi sanitària, han estat centenars les penyes blaugranes que han posat el seu granet de sorra per fer front al moment. Han confeccionat mascaretes, han fet donacions econòmiques i han participat en múltiples campanyes solidàries en tot el planeta.

 

 

1271 penyes arreu del món

El moviment associacionista culer no s’atura ni en aquest moment de pandèmia mundial. El Barça acaba de confirmar que s’han creat sis noves penyes i ja en són 1.271 les que deixen petjada blaugrana als cinc continents. 445 estan a Catalunya, 677 a la resta d’Espanya i 149 escampades pel món. En total hi ha 170.000 penyistes. Les darreres inscrites són:

  • Penya Blaugrana de Kuwait City (Kuwait)
  • Penya Barça de Basra (Iraq)
  • Penya Blaugrana Ha Noi (Vietnam)
  • Penya Blaugrana de Lodz (Polònia)
  • Penya Blaugrana Som Culé de Lloret de Vistalegre (Mallorca)
  • Penya Barça Cotlliure Les Templaires (Catalunya Nord)
Foto: Germán Parga

La Confederació Mundial de Penyes

La Confederació Mundial de Penyes es va crear l’any 2015 per aglutinar i impulsar el moviment de penyes del FC Barcelona. La formen 1.271 penyes i té com a objectiu oferir una xarxa internacional d’espais per al foment dels valors del barcelonisme: l’esport, la solidaritat i el civisme. La Confederació Mundial de Penyes comprèn 30 federacions territorials repartides per Catalunya, Espanya i la resta del món.