Sota el lema “Recuperem els carrers”, aquest dimarts al vespre s’ha fet una crida a la mobilització a sis punts de la ciutat per “reivindicar el dret de protesta” i “respondre als abusos del Govern” en la gestió de l’estat d’alarma i la crisi del coronavirus. L’acció l’ha convocada el moviment La Vida Abans que el Capital, al qual han donat suport a través de les xarxes formacions com la CUP, Arran o Endavant, a més de diversos CDR.

A Gràcia, s’han viscut moments de tensió quan els Mossos d’Esquadra han impedit la concentració (prohibida durant l’estat d’alarma). Cada cop que els concentrats intentaven treure un cartell, els agents ho impedien. També han evitat que un grup fes una cassolada. Els Mossos han fet identificacions i han detingut una dona per “atemptat contra els agents de l’autoritat”, quan s’ha negat a identificar-se i, segons la policia, s’ha resistit activament amb algun cop i fins i tot una escopinada.

A Sant Andreu, els Mossos també han fet diverses identificacions i han evitat la protesta.

En un manifest, el moviment anticapitalista fa una crida a “canviar els balcons per les places” i a mobilitzar-se contra la “nova normalitat”, que considera que es vol “imposar”. Davant una “crisi social” que castiga els treballadors, el col·lectiu acusa “els governs” de respondre amb “control social i rescat dels grans capitals abans que les persones”. També assegura que “han augmentat la repressió i la suspensió dels drets i llibertats”.

A més de Gràcia, les concentracions s’han convocat al Raval, Sant Andreu, Sants, el Guinardó i la Guineueta, i els organitzadors han fet recomanacions preventives com portar mascareta o “respectar la distància de seguretat” entre els manifestants. La intenció del moviment és repetir les mobilitzacions cada dimarts a les 20 h.

concentració CUP

La CUP demana explicacions a Buch

La CUP Capgirem Barcelona ha sol·licitat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les manifestacions i ha exigit que s’aturessin les identificacions de les persones que es mobilitzaven.