obres fgc placa catalunya

El carrer de Pelai es tallarà al trànsit a partir de dimecres, 20 de maig, i fins al 31 d’agost per les obres de remodelació de l’estació de Plaça de Catalunya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Els treballs s’han reprès després de setmanes d’interrupció a causa de l’estat d’alarma decretat per la crisi del coronavirus. El tall de Pelai implica una reestructuració del trànsit dels entorns.

Pelai només tindrà un carril operatiu destinat només a busos i taxis, veïns, vehicles d’emergències i mercaderies. Per tant, per accedir a la Rambla ja no es podrà baixa per Pelai: caldrà desviar-se per la Gran Via de les Corts Catalanes i la rambla de Catalunya, que s’habilitarà en sentit descendent. Els conductors que vulguin anar fins a la via Laietana hauran de circular per Gran Via i després girar per Pau Claris.

El pas de vianants que connecta la Rambla amb el costat Llobregat de la plaça de Catalunya s’anul·larà i se’n pintarà un de nou al costat dels accessos de metro i estació de tren de FGC del carrer de Pelai. Pel que fa als autobusos que hi passen, l’Ajuntament ha informat que hi haurà “alguna modificació” de les parades habituals i que totes les afectacions estaran ben senyalitzades.

obres fgc placa catalunya

Ampliació del vestíbul i increment de freqüències

Els treballs de remodelació a l’estació de Plaça de Catalunya de FGC permetran ampliar l’espai del vestíbul i que l’usuari guanyi més espai en els accessos al tren. També s’actuarà a les vies, que s’allargaran per aconseguir la distància de seguretat suficient que permeti als trens entrar automàticament a l’estació, tal com expliquen des del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Aquesta última obra servirà per incrementar les freqüències a la línia Barcelona-Vallès. Per exemple, en hora punta hi haurà trens a Terrassa (S1) cada cinc minuts o a Sabadell (S2), també cada cinc minuts. També es reforçarà la connexió amb el Tibidabo (L7).