Ciutadans fent esport a la platja

L’Ajuntament de Barcelona ja té a punt la posada en funcionament de les platges de la ciutat, a partir d’ara se’n podrà fer ús per franges i grups durant tota la jornada. Malgrat que el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha afirmat que es permetria prendre el sol durant una hora, el goven municipal ha rectificat més tard i ha dit que encara no s’autoritzarà. L’ampliació en l’obertura de les platges es farà a partir d’aquest dimecres, 20 de maig, aprofitant que la ciutat ha entrat a la fase 0,5 de desescalada pel coronavirus.

Quins són els horaris a partir d’ara?

A primera i última hora la platja continua estant reservada pels esportistes: de 6 a 10 h per als no professionals i de 20 h a 23 h per als federats. Ara, però, l’accés a aquesta zona s’amplia per a la resta de població que hi vulgui anar a passejar i s’han de tenir en compte les franges horàries de grups d’edat estipulades a la ciutat per tot el dia. És a dir, la gent gran s’hi pot apropar de 10 a 12 h i de 19 a 20 h. I les famílies les hores enmig del dia, de 12 a 19 h.

Prohibit prendre el sol i banyar-se

Obrir les platges no vol dir poder-hi anar a passar el dia. L’Ajuntament insisteix que les franges horàries s’han de respectar i que bàsicament s’hi pot anar a passejar i no es podran fer banys recreatius. Per tant, a partir d’ara es podrà trepitjar la sorra i no només caminar pel passeig lateral. Això podrà servir per esponjar la zona, en determinades hores del dia.

El consistori tampoc no permetrà que es prengui el sol. Tot i que en primera instància el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, havia afirmat que “en principi sí” que s’autoritzaria, finalment el govern municipal ha aclarit que no estarà permés.