El govern ha autoritzat que els comerços no essencials puguin tornar a obrir els dissabtes. La mesura es començarà a aplicar a partir del proper dissabte 20 de març. També es permet l’obertura de les botigues fins als 800 metres quadrats, i no fins als 400 com s’havia limitat fins ara. La decisió s’ha anunciat aquest dijous després d’una reunió del Procicat on s’han actualitzat les restriccions vigents a partir d’ara.

10 dissabtes sense poder obrir

Totes les botigues no essencials tenen prohibit obrir els dissabtes des del passat 7 de gener, quan es van endurir les restriccions després de l’increment de contagis provocats per les festes de Nadal. Per tant, fa 10 dissabtes consecutius que tenen els negocis tancats, tant el petit comerç com també els centres comercials, i els botigues de més de 400 metres quadrats.

Obertura simbòlica aquest dissabte

Els comerciants ja s’esperaven que s’aixequés la restricció la setmana passada, quan es va anunciar l’eliminació de les franges horàries dels restaurants. De fet, feia dies que ho reclamaven. Fins i tot, associacions com la Fundació Barcelona Comerç, PIMEComerç Barcelona, Barcelona Oberta i Comertia han organitzat una acció de protesta per aquest dissabte, 13 de març. Criden les botigues a aixecar la persiana de manera simbòlica de 10 a 13 h, sense permetre però l’accés dels clients.