La unió de comerciants Som Sant Antoni denuncia que el petit comerç fa set caps de setmana consecutius amb les persianes abaixades tot i tenir aforaments molt reduïts. Remarquen que són els dissabtes quan acostumen a tenir un volum de vendes més elevat i que han trobat a faltar els festius de rebaixes i les vendes de Carnestoltes i Sant Valentí.

De moment, el Procicat ha anunciat que s’allargaran set dies més les restriccions per la incerta evolució de les noves variants del virus a Catalunya. Per tant, els centres comercials i la resta de superfícies de més de 400 m2 han de seguir tancats i els caps de setmana només poden obrir els comerços essencials.

Des de Som Sant Antoni asseguren que aquestes mesures estan perjudicant especialment els autònoms dels petits comerços. “Les grans superfícies estan obrint totes. No és que en tanquin una part, t’ho venen tot. Nosaltres estem desprotegits”, assegura Manuel Cuellar, vocal de Som Sant Antoni, qui denuncia que algunes grans superfícies aprofiten que tenen productes essencials per vendre’n d’altres que no ho són.

Per la seva banda, Lídia Núñez, presidenta de Som Sant Antoni, declara que “econòmicament és mortal” i, per això, demana més suport cap al petit comerç amb mesures que els permetin obrir amb seguretat. A més, ha anunciat que si no hi ha una relaxació de les mesures, la setmana vinent organitzaran “una protesta amb mitges persianes i creus negres”.