pare i fill amb mascareta a un banc
Foto: Laura Guerrero

El govern català en funcions anunciarà aquest dijous si aixeca el confinament comarcal i si manté les restriccions a Catalunya per Setmana Santa. En una entrevista prèvia, a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha avançat que “podrem descomprimir aquesta tensió que tenim des de fa un any”, tot i que no ha volgut avançar com.

El conseller Sàmper serà un dels membres del govern que compareixerà per donar tots els detalls dels canvis en les mesures. Per això, no ha volgut avançar-ne el contingut. El que sí que ha dit és que “la gent estarà contenta” i, per tant, que hi haurà una certa flexibilització. No obstant això, també ha remarcat que “seran mesures lentes i curtes”. El govern no vol fer passos enrere.

En la compareixença d’aquest dijous, el conseller d’Interior en funcions estarà acompanyat pel comissari dels Mossos d’Esquadra, David Boneta, per informar sobre els dispositius policials dels pròxims dies.

A banda també hi participaran el secretari general de Salut, Marc Ramentol; el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i la sub-directora general de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé. Tots ells actualitzaran les restriccions i les mesures segons l’evolució de les dades covid a Catalunya.