discoteques Barcelona

Enèsima petició d’ajudes del sector de l’oci nocturn. Les principals associacions han fet pública una radiografia de la situació i auguren el tancament del 70 % de les pimes en tres mesos, si no reben liquiditat de manera immediata. De fet, gairebé un miler d’establiments del sector a Catalunya ja han abaixat la persiana.

“Els més colpejats i abandonats”

FECALON, el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província i España de Noche asseguren que necessiten “un salvavides econòmic” o les petites i mitjanes empreses de l’oci nocturn no podran sobreviure. Es queixen que, un any després de l’inici de la crisi del coronavirus, l’oci nocturn català continua sent el sector més colpejat per la pandèmia i l’abandonament del govern central.

En aquest context, FECALON i el gremi han assegurat que se sumaran a una acció reivindicativa d’àmbit nacional amb el lema “Un any tancats, rescat, ja!”, per exigir una compensació econòmica immediata i denunciar els problemes que tenen.

Pèrdues de 585 M €

L’estudi assenyala que la capacitat de resistència està al límit. Asseguren que les pèrdues acumulades per cada discoteca és de més de 300.000 euros i per cada bar copes o sala de concerts, de 150.000 euros.

En total, la patronal xifra les pèrdues en 585,66 milions d’euros i la caiguda de la facturació en 3.813 milions d’euros més.

Per als empresaris el problema principal dels ajuts són els criteris fixats per beneficiar-se’n. D’una banda, perquè s’exclouen totes les empreses que tenen deutes amb Hisenda després de “dotze mesos en què no han tingut capacitat per fer front a la despesa”. De l’altra, que les ajudes són insuficients i no representen ni el 2 % de les pèrdues.

També destaquen la lentitud en la tramitació, perquè els diners triguen més de quatre mesos a arribar a les empreses.