Tots els bars, restaurants, guinguetes, salons de joc, casinos i sales de bingo de la ciutat de Barcelona hauran de tancar a tot estirar a la mitjanit (0 h) a partir d’aquest dissabte. Així ho ha aprovat el Procicat en una resolució que tindrà una vigència de, com a mínim, 15 dies. La mesura s’ha pres davant l’increment dels brots de coronavirus a l’àrea metropolitana, molts dels quals relacionats amb les trobades socials nocturnes, i també perquè molts bars musicals o locals de nit es trobaven als llimbs per la manca de concreció del tancament de l’oci nocturn.

La mesura també inclou les terrasses (que, fins ara, podien tancar a la 1 h els caps de setmana) i afecta Barcelona, ciutats de l’àrea metropolitana com Badalona, Sant Adrià de Besòs o Cornellà i desenes de municipis d’arreu de Catalunya. A banda, el Procicat ha suspès l’obertura al públic de totes les discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles a tot Catalunya, tal com demanava el president Quim Torra. A Barcelona, aquesta mesura ja s’aplica des de fa una setmana.

“Tenim pocs dies d’actuació”

“El fonament és bàsic: limitar la mobilitat”, ha dit el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que justifica les restriccions perquè aquests són espais on es fa “més difícil” mantenir les mesures de seguretat i de prevenció. “La situació és complicada i tenim pocs dies d’actuació”, ha afegit.

Tot i que la resolució del Procicat entrarà en vigor la mitjanit del 25 de juliol, Argimon ha puntualitzat que la policia vetllarà perquè la normativa es compleixi a partir de demà. “Podem crear més problemes que una altra cosa intentant tancar avui a les 0 h”, ha dit.