(ACN) El govern català estudia la possibilitat de tancar l’oci nocturn a tot Catalunya. Així ho ha afirmat el president, Quim Torra, durant la sessió de control d’aquest dimecres al Parlament. Torra ha defensat una mesura que considera “important” perquè hi ha un “problema” en la prevenció de les relacions del jovent amb el coronavirus.

El president de la Generalitat ho ha dit en la sessió de control d’aquest dimecres al Parlament. Sobre els brots, Torra confia que la situació a Lleida “s’estabilitzi” i ha advertit que la situació a l’àrea metropolitana de Barcelona és “difícil”. El president ha tornat a fer “autocrítica” amb la gestió de la situació de la pandèmia als municipis: “Reconec que no hem sabut informar bé”.

El sector de l’oci nocturn ho veu injustificat

Des la Federació Catalana d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) asseguren que si s’arriba a tancar tot l’oci nocturn “suposaria un cop letal i definitiu” per al sector. Consideren la mesura que planteja Torra innecessària i no justificada i alerten que “serà pitjor el remei que la malaltia”.

Segons el secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas, el tancament total només es podria tirar endavant si reben ajudes que “ens permetin poder assumir el tancament dels nostres locals”. Lamenten que no es valorin “les greus conseqüències que decisions com aquestes de cara a la galeria tindran sobre els milers de famílies que viuen d’aquests negocis”.