Veïns i veïnes del barri Gòtic i del Raval han creat Vecines en Red Ciutat Vella, una plataforma que intenta cobrir les necessitats alimentàries i d’higiene de famílies d’aquests dos barris. Va sorgir pocs dies després de decretar-se l’estat d’alarma, el 14 de març, arran de la situació de precarietat que van detectar que vivien moltes famílies del barri.

Aquesta entitat té dos punts de recollida i repartiments de productes, una al barri Gòtic i una altra al Raval, i entre tots dos punts donen suport a unes 200 persones.  Els productes els arriben a través de donacions de particulars i del Banc dels Aliments. És una entitat més de les moltes que han sorgit o s’han consolidat per fer front a la pobresa.

Vecines en Red CV

Vecines en Red CV està formada per persones que provenen de diferents entitats del Gòtic i del Raval, com Resistim al Gòtic, Raval Rebel o el Lokal. La plataforma, segons explica la Berta González una veïna del Gòtic que en forma part, “es crea el quart dia de l’estat d’alarma a partir de diferents entitats que ja funcionaven al barri i que tenien contacte amb diferents famílies que ja estaven en situació complicada i que donada l’estat d’alarma vam veure que hi havia la necessitat de prolongar una mica l’ajut cap a aquestes famílies”.

Suport a 200 persones

El material que reparteixen prové de donacions particulars, però principalment, del Banc dels Aliments, que ha vist com la demanda de productes ha crescut fins a assolir el seu rècord històric a causa de la crisi del coronavirus.

Els beneficiaris d’aquest ajusts són, segons Tassnim el Midouli, voluntària de la plataforma, “veïns i veïnes que coneixem del barri, algunes personalment, i comences amb cinc persones, aquelles persones els comenten als altres i nosaltres també preguntem per la seva vida personal, o sigui, no concretem molt però sabem la seva situació i això es va estenent gràcies a la comunicació que hi ha entre famílies”.

Com col·laborar-hi

El repartiment i recepció d’aliments es fa cada dilluns i dimecres a La Negreta del Gòtic, al carrer Nou de Sant Francesc, 21. A l’actualitat el que més necessiten són productes d’higiene personal, de neteja així com aliments que no caduquin. Qui estigui interessat en col·laborar ho pot fer posant-se en contacte amb la plataforma a través de Twitter @CvVecines, correu electrònic (red_vecinescv@riseup.net) o bé trucant al 608 658 149.