En les últimes setmanes el nombre de casos de coronavirus a la ciutat, confirmats amb una prova PCR, ha tornat a créixer. Segons l’últim balanç de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, dels 2.608 nous positius que s’han registrat de l’1 al 22 de juliol, 1.982 s’han detectat en els últims 10 dies. I això també ho estan notant molts dels hospitals de la ciutat. Al de Sant Pau, per exemple, tenen més persones ingressades. El director mèdic del centre, Xavier Borràs, diu que “fa 15 dies teníem dos pacients ingressats” i ara “n’hi ha 18”. A més , afirma que fa dues setmanes tampoc no tenien “cap pacient a la UCI que s’hagués contagiat recentment i en aquest moment n’hi ha dos”.

Tot i això diu que el creixement dels ingressos és lent i que arriben pocs casos greus. A més, reafirma que la situació no té res a veure amb la dels mesos més crítics de la pandèmia.

Les mesures restrictives encara no es notaran

Borràs afirma que les mesures restrictives i les recomanacions de limitar la mobilitat començaran a notar-se d’aquí a uns dies, tal com va passar al Segrià, i creu que el més lògic és que el nombre de casos continuï creixent. A més, cada vegada es fan més proves PCR i per això es detecten més casos, sobretot entre la gent jove. Un col·lectiu que pot ser clau per evitar la propagació del virus entre les persones de risc.

Borràs recorda que “en aquests moments infectar-se és un tema de contactes. I la gent que té més contactes és la gent més jove”. De fet, el president de la Generalitat Quim Torra va afirmar al Parlament que s’estudia la possibilitat de tancar l’oci nocturn a tot Catalunya. A més, el Departament de Salut tampoc no descarta limitar d’alguna manera les reunions nocturnes al carrer.