La prohibició d’obrir locals d’oci nocturn a Barcelona arran de les mesures noves anunciades per la Generalitat per frenar els contagis de coronavirus generen interrogants. Les discoteques han tancat, però hi ha bars i restaurants que segueixen oberts de matinada, un fet del qual és conscient el nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. En ser preguntat sobre quin és el criteri que determina quins locals són considerats d’oci nocturn, Argimon ha admès que cal concretar-ho en la propera resolució de la Generalitat: “Hem de deixar ben clar què entenem per oci nocturn i quines zones i àmbits afecta”.

La Generalitat delega en els ajuntaments establir una hora de tancament a les terrasses o als bars per garantir que no acullen activitat nocturna. Ho fa palès en el punt 17 dels criteris de resolució de la covid-19. Tot i això, fonts del consistori de Barcelona han explicat a betevé que l’horari de tancament de terrasses i bars no s’ha modificat arran de la prohibició de la Generalitat.

Per tot plegat, Salut es mostra favorable a fer tancar els locals nocturns a tot Catalunya més enllà de la propera setmana, tal com va plantejar ahir el president de la generalitat, Quim Torra. En aquest sentit, Josep Maria Argimon recorda que actualment els brots “es donen sobretot en forma de molta interacció social” i això és el que porta Salut a estudiar “limitar l’oci nocturn”. De fet, Argimon ha avançat que properament anunciaran una mesura concreta per limitar l’obertura dels locals d’oci nocturn.