Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acaba de posar en marxa una nova versió del Geotren, una aplicació mòbil adreçada a millorar l’atenció a l’usuari. Aquesta posada al dia implicarà conèixer a temps real el percentatge d’ocupació de tots els trens de les línies metropolitanes. Un servei que permetrà, donat el context actual, evitar la concentració excessiva de passatgers i frenar així la possible propagació del coronavirus.

Aquest aplicatiu permetrà també veure la informació que surt a les pantalles de les estacions, el recorregut que fan els combois a temps real i, per últim, demanar hora als centres d’atenció del client.

Alertes personalitzades

De cara al 12 setembre, a més, Ferrocarrils activarà un nou servei d’alertes personalitzat a través del qual els clients rebran al moment les incidències que es puguin produir a les seves línies i estacions habituals. Totes aquestes novetats formen part del projecte de digitalització de l’empresa. També TMB ha posat en marxa recentment una aplicació per conèixer l’ocupació dels transports i evitar aglomeracions.