Barcelona ja pot començar a cobrar les milers de multes imposades per la Guàrdia Urbana durant l’estat d’alarma per incompliments en el confinament. El ple municipal del mes de juliol ha aprovat delegar la potestat al consistori per tramitar i cobrar les sancions. El Departament d’Interior té la competència per gestionar les denúncies de les policies locals, però en el cas de Barcelona la Carta Municipal recull que l’Ajuntament té la potestat per fer els cobraments.

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha celebrat l’acord amb la Generalitat perquè les infraccions produïdes durant les setmanes crítiques de la pandèmia “no quedin impunes”. Batlle ha admès “discussions” els darrers dies amb el Departament d’Interior per poder cobrar les sancions.

L’oposició veu amb bons ulls que l’Ajuntament tingui la potestat sancionadora perquè amb avisos i informació, diuen els grups, no n’hi ha prou. A més, en l’etapa actual de postconfinament, la policia municipal ja sanciona aquelles persones que no duguin correctament la mascareta o facin cas omís de la resta de mesures d’higiene i seguretat.