ajudes coronavirus catalunya

L’Ajuntament comença a pagar aquest dijous l’ajuda municipal per a autònoms per poder afrontar les dificultats econòmiques que ha generat la crisi del coronavirus. Des que es va obrir la convocatòria ara fa un mes, 16.000 persones en aquest règim laboral han sol·licitat els 300 euros de la subvenció, que es fa en un pagament únic. En total, el consistori hi destinarà quatre milions i mig d’euros, el que representa el 95 % del pressupost del programa, que era de cinc milions d’euros.

Els sectors econòmics que més sol·licituds han fet per a aquesta subvenció són l’hostaleria, el turisme i l’oci (un 20 %), el comerç (un 18 %) i el transport, la logística i la distribució (un 13 %). L’ajuda vol reduir l’impacte de la crisi en els professionals autònoms, ja que “són un dels col·lectius que més dificultats poden tenir davant d’aquesta situació”, segons ha assegurat primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni. Ha recordat, a més, que els autònoms són “un motor essencial per a la ciutat, creant llocs de treball i impulsant sectors estratègics”.

Aquesta mesura vol que un gran nombre d’autònoms i autònomes percebin la totalitat de la base de cotització mínima, sumant l’ajut del Govern central amb el que s’ha impulsat des del govern municipal. El consistori, a més, “ha agilitzat els processos perquè els cobraments siguin ràpids i àgils, tenint en compte l’escenari actual”, ha explicat Collboni.