Els incidents a la via pública durant la revetlla de Sant Joan 2020 s’han reduït un 40 % respecte a la mateixa nit de l’any passat. En una compareixença l’endemà, el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha detallat que ha estat una nit “sense incidents remarcables”, amb alguns “problemes amb petits incendis i fogueres, i algunes baralles” però “sense cap d’especialment greu”. Tampoc no hi ha hagut cap accident de trànsit, segons Batlle.

El responsable municipal de la seguretat ha volgut agrair als ciutadans de Barcelona el “comportament absolutament exemplar” durant una revetlla “familiar i de proximitat”, un fet que “preocupava” el govern municipal després “dels mesos de confinament”. Per Batlle, aquesta nit ha estat “un bon test de la ciutadania”, del qual “ens podem sentir ben satisfets”.

Sense incidents, tampoc a les platges

El tinent de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona també ha valorat positivament el dispositiu al litoral barceloní. “El buidatge de les platges va ser exemplar”, ha dit. Es va tancar l’accés a les platges a les 19 h i una hora més tard els banyistes van haver de marxar. Batlle ha destacat que els ciutadans van deixar les platges “en cinc minuts sense la necessitat ni tan sols de la Guàrdia Urbana”.

Precisament pel bon comportament dels ciutadans, els responsables del dispositiu han decidit reobrir les platges a les 8.30 h, una hora i mitja abans del que estava previst.

29 positius en els controls a les carreteres

Pel que fa als controls d’alcohòlemia i drogues, Batlle ha explicat que se n’han fet 379 a la ciutat: hi ha hagut 29 positius i tres d’aquests, “de caràcter penal”. Tot i això, el tinent d’alcalde de Seguretat ha considerat que és “un índex que denota una gran responsabilitat per part de la ciutadania” i ha detallat que la xifra total de positius és superior a la d’altres anys perquè s’han fet més controls.

A tot Catalunya s’han fet prop de 1.100 controls d’alcohòlemia i drogues: 60 han estat positius en alcohol  i 7 positius en drogues.

Dispositius de neteja reforçats

El veïnat ha despertat amb molts carrers i places netes de residus de petards, ja que s’han intensificat els serveis de neteja des de primera hora del matí. 155 equips formats per 281 treballadors, alguns d’ells d’altres àmbits del servei de neteja però que avui han prioritzat l’escombrat dels carrers. Molts veïns han notat un descens de la festa al carrer, segurament per l’àmbit més domèstic i familiar d’aquesta revetlla.