Nou Barris i Horta-Guinardó han estat els districtes de Barcelona més castigats per la pandèmia de la covid-19. A Nou Barris n’hi ha hagut al voltant de 2.000 casos i cinc dels seus barris figuren com alguns dels més perjudicats de tota la ciutatNomés dos (Torre Baró i Can Peguera) han tingut un nivell d’afectació inferior al de la mitjana de la ciutat.

La Coordinadora d’Associacions de Veïns i Entitats de Nou Barris ha compartit un comunicat en què reclama un pla de xoc per revertir la delicada situació que pateix el barri. Assegura que “la salut té més a veure amb el codi postal que amb el codi genètic” i que la frase “No és pobresa, es injustícia” té més sentit que mai.

Per tot això demana un pla clar d’obertura de les escoles de cara a l’estiu, uns serveis socials que garanteixin una bona atenció a tothom i que es prenguin mesures per fer front al problema de l’habitatge. També reclama que els centres d’atenció primària (CAP) no tinguin un horari limitat de cara a l’estiu, atès que la pandèmia no està superada i encara queda molta gent sense una atenció sanitària suficient.

L’associació també ha destacat que la solidaritat del barri ha estat determinant en un context en què els serveis socials i sanitaris eren insuficients.