Les empreses no agafaran espais on cadascú tindrà un lloc per seure que si no hi van queden desocupats, sinó que tindran llocs de feina calents que la gent anirà ocupant”. Així és com veu el futur Xavier Mocholi, expert en recursos humans i soci de Rest Forderest, una empresa que ofereix assessorament per a la contractació.

Abans de la pandèmia, tenien unes oficines al número 534 de l’avinguda Diagonal. “Estàvem sempre treballant allà sense cap programa de teletreball“, explica Mocholi”, ja que “tot i que alguns companys havíem plantejat la possibilitat de treballar remotament des de casa per conciliar, no ho havíem posat en marxa”.

Amb el decret d’estat d’alarma, però, “vam veure que estàvem patint una reducció dràstica d’ingressos i també que els companys i companyes tenien por de venir a l’oficina“. Per això, segons Mocholi, “vam veure que el millor era que cadascú marxés a casa seva i que deixéssim de suportar les despeses” que suposaven les oficines perquè “no les estàvem fent servir i tampoc no sabíem quan hi podríem tornar“.

De cara al futur, però, aquest expert en recursos humans creu que “haurem d’optar per una solució intermèdia”. Mocholi està convençut que “tornarem a tenir una oficina” i que no optaran “per una fórmula com la que hem adoptat ara, de 100 % teletreball“. Tot i així, també pensa que les empreses optaran per no tenir “tants metres ni tantes despeses com abans”.