El sector del taxi no travessa el seu millor moment. El confinament per la pandèmia del coronavirus ha provocat un descens important de la clientela i ara, amb la fase de la represa, els taxistes tampoc no veuen una millora clara: “La situació és molt complicada”, explica l’Eduard, un taxista que circula habitualment per Barcelona. Aquesta sensació la comparteix un altre company de professió, el Sillah, qui lamenta que han estat uns mesos “molt fluixos”.

Els taxistes confien que el retorn dels turistes aquest estiu els serveixi per fer caixa i recuperar la clientela perduda. “No millorarem fins que no arribi el turisme internacional”, comenta un taxista, mentre que un altre considera que la situació no millorarà “fins a l’agost” perquè “la gent té una mica de por de viatjar”.

Revetlla a mig gas

Al contrari que altres anys, enguany la nit de Sant Joan ha estat força descafeïnada per al sector del taxi. Els professionals coincideixen a afirmar que sí que van notar un lleuger increment de la clientela però “poca en comparació amb anys anteriors”. “La feina durant la revetlla es va animar una mica perquè la gent sortia, però no gaire”, lamenta una taxista. Aquest augment de clients s’ha tornat a desinflar aquest dimecres, dia de Sant Joan.

Un 60 % dels taxis, en funcionament

Des d’aquesta setmana circulen per l’àrea metropolitana de Barcelona menys taxis dels habituals després de l’acord entre les associacions del sector i l’Institut Metropolità del Taxi per ajustar l’oferta del servei a una demanda menor per la manca de turistes. El pacte estableix que fins al 6 de juliol només treballaran un 6.000 taxis, el 60 % del total, i a partir del 6 de juliol i fins al dia 20 ho faran uns 7.000 vehicles, el 70 % de la flota.