calcular nota tall 2020

L’Associació Catalana d’Assessors Fiscals, Comptables i Laborals (ACAT) considera “massa pobres i poc decidides” les mesures econòmiques que estan prenent les diferents administracions públiques per ajudar els sectors més afectats per la crisi provocada pel coronavirus. En un comunicat, les titllen d'”insuficients” i proposen altres solucions, “com la flexibilització o rebaixa d’impostos“.

L’entitat subratlla que, segons organismes com el Fons Monetari Internacional, la crisi de la covid-19 “serà similar o pitjor que la del 2008“. I pronostica que “la seva incidència serà especialment dura en sectors vulnerables del món empresarial, com autònoms i pimes“. En aquest sentit, l’ACAT creu que l’hostaleria, el turisme o el comerç no essencial “podrien trigar, com a mínim, un any a recuperar-se totalment”.

Per això, els assessors fiscals reclamen “una actuació decidida i valenta per part de l’administració pública”, alhora que lamenten que les mesures anunciades fins ara tant per part del Govern espanyol com de la Generalitat són insuficients i poc atrevides. Recorden que l’estat espanyol “comptarà amb més recursos econòmics” europeus i, per tant, afirmen que seria possible “anar més enllà de moratòries” en els pagaments per facilitar “una sortida de la crisi econòmica el més ràpida i menys traumàtica possible”.

El comerç electrònic, una via d’escapament

L’ACAT recomana al sector empresarial “reinventar la seva activitat i orientar-la a les exigències legals que marca la severitat de la pandèmia”. En aquest sentit, recorda que està permès servir a domicili i, per tant, considera que el comerç electrònic pot ser “una molt bona opció” per reduir l’impacte econòmic del confinament.

L’associació també aconsella als empresaris que “intentin conservar la seva estructura i que no amortitzin els llocs de treball”. I ofereix assessorament a totes les empreses que necessitin “reequilibrar la baixada de facturació” i trobar diferents opcions per “afrontar millor aquesta conjuntura econòmica tan severa“.