pluja sant jordi 2024 previsio temps barcelona

Ja ha arribat la diada del Sant Jordi 2024. La previsió del temps ha anat canviant els darrers dies. T’oferim el pronòstic del temps actualitzat per a aquest Sant Jordi per franges horàries. Ha de ploure finalment?

Matí radiant, però fred

La diada de Sant Jordi començarà amb un temps estable però també amb un ambient hivernal. Tot i que de matinada encara poden caure alguns ruixats, s’espera un matí marcat pel domini del sol i un cel de color blau elèctric.

Matí molt tranquil pel que fa al temps però amb fred, que farà necessària una bona jaqueta o, fins i tot, un abric a primera hora del dia. S’espera una temperatura inferior als 10 ºC amb les primeres llums del dia, amb tendència a remuntar gràcies al sol.

Nuvolades a partir del migdia

El sol matinal, però, comportarà que, juntament amb l’aire fred que quedarà en altura, es formin nuvolades actives a partir del migdia, en el que serà un panorama típicament primaveral.

Durant el migdia s’alternaran sol i núvols i, malgrat que alguna nuvolada pot ser potent, en principi, els mapes no anuncien pluja a Barcelona per al tram central del dia de Sant Jordi. Sí que pot començar a ploure a partir del migdia al Vallès i el Maresme, en forma de xàfec puntualment intens i, fins i tot, amb tempesta.

Ambient fresc, amb màximes que, tot i el sol, quedaran lluny dels 20 ºC. La màxima prevista a Barcelona es mourà al voltant dels 17 ºC.

Possibilitat d’algun ruixat a la tarda

La inestabilitat de tarda serà la tònica del Sant Jordi d’enguany. Les nuvolades, que durant el migdia podran deixar xàfecs al Maresme i el Vallès, creixeran amb més energia havent dinat i és probable que en algun moment de la tarda acabin deixant també una mica de pluja a Barcelona.

A hores d’ara els mapes anuncien que, si plou, ho farà només alguna estona i, tot i que no es veuen grans quantitats d’aigua, no es pot descartar que pugui ploure amb una mica d’intensitat. En tot cas, estem parlant de la clàssica inestabilitat primaveral en forma de ruixat que pot deixar un xàfec potent en un lloc determinat i altres indrets propers sense pluja. Malgrat tot, existeix la possibilitat —tant a la tarda com al vespre— de tenir moments amb una mica de pluja a Barcelona.

Es mantindrà l’ambient fresc, amb una temperatura que tornarà a baixar amb ganes a partir del vespre.

Fresca i inestabilitat per Sant Jordi, més habitual del que pensem

Tenir temps insegur i fresca en aquest dia tan assenyalat no deixa de ser normal. És un moment de l’any que, estadísticament parlant, ens dona més dies de pluja i això afavoreix trobar moltes diades de Sant Jordi amb pluja en algun moment.

Dels més recents i sonats, el Sant Jordi del 2022, amb tempestes i calamarsades gairebé una darrera de l’altra esquitxades per petites pauses en una diada una mica caòtica.

La fresca també és habitual, tot i que és ben cert que ho era més fa uns anys. Trobar màximes de poc més de 15 ºC per Sant Jordi era força habitual al segle XX. Ara, tot i que és més complicat, també passa. Del segle XXI la diada de Sant Jordi més freda és també la de fa dos anys, amb una màxima de només 15,5 ºC a l’Observatori Fabra, 16,6 ºC a les Corts i 17,4 ºC al Raval.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?