Aquest dilluns, 22 d’abril, s’ha fet el pregó del Sant Jordi 2024, que és l’avantsala al dia del llibre i la rosa. Enguany, l’encarregat ha estat l‘escriptor londinenc David Walliams. Per primera vegada, el pregó no ha tingut lloc a l’Ajuntament de Barcelona, sinó que s’ha celebrat a El Born Centre de Cultura i Memòria, en directe per en aquesta mateixa pàgina i a les xarxes socials de ‘btv notícies’.

David Walliams, novel·ler des del 2013

Llegit el pregó, el també actor David Walliams, nascut el 1971, ha conversat amb Anna Guitart, amb qui parla de la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut al llarg de la seva vida. En l’àmbit de l’escriptura, es dedica sobretot a les novel·les per a joves. Va ser el 2013 quan va publicar ‘La increïble historia de… les hamburgueses de rata’, que va ser el seu primer llibre juvenil i que va suposar l’inici d’una llarga sèrie. Des d’aleshores, ha publicat més de 10 novel·les, com ‘El noi del milió‘, ‘El papa pispa‘ i ‘L’àvia gàngster‘, entre d’altres.

De fet, tal com informa l’Ajuntament de Barcelona, està considerat l’autor juvenil més venut actualment al Regne Unit i, de fet, se’ls considera el “Roald Dahl del segle XXI”. Fins ara, David Walliams ha superat les 56 milions de còpies de les seves obres, les quals han estat traduïdes a mig centenar d’idiomes. Per conèixer millor la seva obra, Marina Llompart, del pòdcast de literatura infantil i juvenil ‘Tàndem‘ i col·laboradora del programa ‘Plaça Tísner‘, li va dedicar la seva secció al programa el passat 4 d’abril.

El pregó de Sant Jordi, des del 2003

El pregó de Sant Jordi és un acte honorífic que es fa des del 2003 i que està organitzat per Biblioteques de Barcelona. Gemma Ruiz Palà va ser la darrera pregonera.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?