Després de més de tres mesos tancament per la crisi del coronavirus, la Filmoteca de Catalunya comença a recuperar l’activitat pública de forma esglaonada i seguint les mesures de seguretat post-covid-19 vigents. A la reobertura de la Biblioteca del Cinema, el dimarts 9 de juny, s’hi suma ara la represa de l’activitat a les sales de projecció cinematogràfiques. En una triple sessió de benvinguda, la programació recupera alguns dels cicles que van quedar interromputs pel tancament, com ara ‘Carta Blanca a Jaume Plensa’. També inclou homenatges pòstums a figures importants que han desaparegut fa poc com Michel Piccoli.

Fins a final de l’agost, i de manera excepcional, es duran a terme tres sessions diàries (a les 16.30 h, 19 h i 20 h) en comptes de les quatre que es feien habitualment. Es faran amb aforaments reduïts a la meitat –per permetre la distància de seguretat entre espectadors–, localitats numerades, prioritat a la venda en línia i amb un reforçament de la neteja i la desinfecció dels espais entre sessió i sessió.

Es prorroga la validesa de tots els abonaments

Per compensar l’aturada de l’activitat durant aquests mesos, tots els abonaments i el carnets de la Biblioteca del Cinema tindran quatre mesos més de validesa a partir de la data de caducitat. D’aquesta manera, abonaments anuals com el Filmo10, que eren vàlids fins al 31 de desembre d’enguany, ara es podran utilitzar fins al 31 de març de 2021.

La Filmoteca, com la majoria de cinemes de Barcelona, ha reprès l’activitat aquest divendres. La setmana passada ja es van avançar el cinema Phenomena i el Renoir Floridablanca.